De winter komt eraan – zo maak je je tuinmeubelen winterproof

Tuinstoelen

Uiterlijk met de tijdswisseling weten we: de winter staat voor de deur. Tijd om de tuinset lounge wintervast te maken. Hoewel de herfst ons zonminnende hart verwende met een paar heerlijke zonnige dagen tot ver in november, met de dagen die korter worden, de vallende bladeren en de mist in de ochtend, kan het niet worden ontkend: de natuur bereidt zich voor op winterrust .

En terwijl we ons tijdens de wintermaanden terugtrekken in warme, gezellige huizen, worden tuinmeubelen op de proef gesteld door sneeuw, ijs, wind en zon. Dit geldt ook voor buitenmeubels die als weerbestendig worden beschouwd. Of het nu teak, ijzer, aluminium of wicker is: met onze onderhoudstips vertellen we je hoe je je tuinmeubelen op de juiste manier overwintert.

Tuinmeubelen wintervast maken

Voordat u uw tuinmeubelen winterklaar maakt voor het koude seizoen, moet het vuil dat zich in de loop van het seizoen op de meubels heeft gezet, op een warme herfstdag worden verwijderd. Zo behoudt u jarenlang de schoonheid van uw tuinmeubelen.

De juiste schoonmaak aan het begin van de winter

Alle tuinmeubelen kunnen worden gereinigd met groene zeep en een spons. Hier is een video die laat zien hoe je schoonmaakt met Green Soap. Nadat je je meubels hebt schoongemaakt, is het belangrijk dat je deze voldoende tijd geeft om te drogen. Op deze manier kunt u de vorming van schimmelvlekken tegengaan.

Teakhouten tuinmeubelen winterklaar maken, olie of niet

Teak ziet er niet alleen bijzonder mooi uit als het nieuw is: in de loop van het natuurlijke verouderingsproces ontwikkelt zich door het weer in de loop van de tijd een edele, zelfs zilvergrijze patina. Onze teakhouten tuinmeubelen passen ook na jaren harmonisch in de omgeving en zijn gemakkelijker te onderhouden dan andere houtsoorten. Een zachte reiniging met een borstel en groene zeep is voldoende.

Teakhouten meubelen hoeven dus niet geolied te worden. We raden zelfs af om ze te oliën om een ​​ongelijkmatige patina te voorkomen. Als je je meubelen toch oliet, moet je je meubelen de hele tijd regelmatig oliën om van de lange levensduur te kunnen genieten. De mooie patina die het meubel door de jaren heen een charmante uitstraling geeft, ontstaat hier niet.

De winter komt eraan – zo maak je je tuinmeubelen winterproof
Schuiven naar boven