Mijn mooiste ervaringen op het eiland: tips voor Corsica

Straatjes

En dus de weg naar de mooiste bestemmingen Corsica.

De bergen van het noordwesten en de hoogste van het eiland Corsica

Ook al bekijk ik ze meestal alleen van onderaf of loop er omheen: de bergen op Corsica zijn iets bijzonders. Corsica wordt niet voor niets ook wel “De bergen in de zee” genoemd. Het kleine eiland combineert alles wat ik maar kan wensen van een vakantie: hoge bergen, rivieren om in te zwemmen, rivierdalen om langs te wandelen, witte stranden zoals in het Caribisch gebied, keuken à la Francaise, heerlijke wijnen, beleefd Frans (meestal) en na het lezen van “Asterix op Corsica” zorgt ervoor dat u zich thuis voelt op het eiland. Het wordt niet voor niets “La Kalliste” genoemd – het mooiste.

Corsica bij Porto, Van de berg naar de zee in een half uur

De hoogste van Corsica is de Cinto met zijn 2706 meter, de Paglia Orba heeft de mooiste naam en het meest interessante is het uitzicht op de Capu Tafunatu met zijn rotsgat. Ze zijn allemaal ruim 2000 meter hoog en toch ben je in een mum van tijd op het strand – of in de rivier – om te zwemmen vanuit de bergen in het noordwesten. De veeleisende GR20-wandelroute, waar alle echte bergbeklimmers het over hebben, ken ik alleen uit diavoorstellingen. Hiervoor raad ik de rivierwandelingen langs de Figarella of de Fango en de klifwandelingen in het voorjaar rond Calvi aan.

Mijn absolute favoriete activiteit op Corsica: Rivierbaden – de rivierdalen in het noorden van Corsica Uit puur enthousiasme heb ik zelfs mijn eigen post over het romantische rivierbaden op Corsica uitgebreid. Veel tips lees je onder “Baden in de rivier – er is niets beters”, maar het allerbelangrijkste: neem een ​​degelijke picknick mee met rosé, kaas, stokbrood en spek en stevige waterschoenen! De Cap Corse en de kliffen – wilder dan wild.

Voor een dagtocht van Calvi of St. Florent naar Cap Corse is het bijna te ver, te bochtig en te inspannend. Mijn tip: huur een motor in St. Florent en rijd daar een paar rondjes naar het noorden – dat heb ik zelfs gedaan. Fotopunten non-stop, maar altijd wind en: neem een ​​snack mee als je onderweg honger krijgt.

Klimmen op Ile Rousse

Je hoeft daar niet per se een fotoshoot voor een huwelijksuitnodiging te doen zoals wij deden (onbewust), maar het is nog steeds de moeite waard. Voordat je naar de ochtendmarkt gaat om te winkelen en vervolgens naar een café crème onder de platanen.

Avondromantiek in de restaurants op het strand

Een paar foto’s zullen hier moeten volstaan: niet goedkoop, maar smullen en eruit zien als “God in Frankrijk”. Als u het niet alleen hoeft te doen, maar in paren – des te beter.

Porto en zijn rivier

Een beetje cultuur in de toren, voordat je de wild romantische kustweg van Calvi naar Porto rijdt en de middag luiert met culinaire begeleiding bij een rustig zwembad aan de rivier. Zo hoort een dagtocht op Corsica te zijn.

Mijn mooiste ervaringen op het eiland: tips voor Corsica
Schuiven naar boven