Vriendschapsringen van goud – stijlvol en van hoge kwaliteit

Ringen

Goud heeft voor de meeste mensen een heel speciale betekenis. Het metaal symboliseert het waardevolle en pure en is daarom perfect voor het uiten van waardering en genegenheid met een vriendschapsring. Maar een gouden ring is niet zomaar een gouden ring. Er zijn verschillende kleuren, vormen en ontwerpen voor klassieke en ongewone ringen. Een kort overzicht van de eigenschappen van het traditionele metaal.

De verschillende goudlegeringen en kleuren

Geen metaal is zo divers in zijn verschillende kleuren als goud. De meest voorkomende legeringen zijn warm geel goud, dat ook vaak wordt gebruikt voor klassieke trouwringen, en koel wit goud, dat qua kleur aan zilver doet denken. Maar er zijn nog veel meer kleuren goud. Rood goud, gemaakt van een legering van goud en koper, is ongebruikelijker en wordt gebruikt voor ringen, vooral in combinatie met wit of rood goud. Andere, veel zeldzamere legeringen zijn grijs goud, groen goud of rose goud. Af en toe vindt men ook blauw goud of zwart goud. Daarnaast zijn er verschillen in de verschillende wit- en geelgoudlegeringen. Het is de moeite waard om de kleuren te vergelijken om de tint te vinden die het beste bij uw smaak past. Kortom, bij het kiezen van de juiste legering moet aandacht worden besteed aan allergieën. De vriendschapsring moet immers lang gedragen worden.

De voor- en nadelen van goud als metaal voor vriendschapsringen Naast de hoge symbolische waarde en de materiële waarde van de grondstof, hebben gouden ringen deze voordelen:

  • Goud is een zacht metaal waarvan het formaat kan worden aangepast, zelfs nadat de ring is gemaakt, aangezien de vingers gedurende het hele leven veranderen.
  • Het metaal is verkrijgbaar in verschillende tinten.
  • Gouden ringen oxideren niet.
  • Geelgouden ringen verkleuren niet.

Er zijn de volgende nadelen:

  • Gouden ringen zijn relatief gevoelig voor krassen en andere gebruikssporen.
  • Afhankelijk van de gemengde metalen in de legering (bijv. nikkel), kunnen gouden ringen allergieën veroorzaken.
  • Vergeleken met andere metalen zijn gouden ringen vrij duur, en niet iedereen is bereid te betalen voor een vriendschapsring.

Alternatieven voor de gouden ring

Er is geen alternatief voor de klassieke geelgouden vriendschapsring. In plaats van de elegante witgouden ring zijn echter ook ringen van de aanzienlijk goedkopere metalen zilver en roestvrij staal mogelijk. Een hoogwaardig en modern alternatief zijn vriendschapsringen in palladium of titanium. Koolstof of keramiek zijn daarentegen ongebruikelijker.

Vriendschapsringen van goud – stijlvol en van hoge kwaliteit
Schuiven naar boven